Sally Ashcroft

Ik ben ruim 20 jaar actief in het vak klinische psychologie. Ik heb mijn masters aan de Universiteit van Amsterdam behaald, daarna koos ik ervoor om me te specialiseren in psychotherapie. Hierin komen veel facetten voor om mensen met psychische klachten te behandelen.

Als psychotherapeut benader ik de persoon in zijn geheel alsmede de ontstaansgeschiedenis van zijn of haar klachten. Ik heb geleerd protocollen toe te passen, waarbij kort en efficiënt gewerkt kan worden indien de klachten ‘lichter’ zijn. Mensen komen vaak binnen met een klacht, maar het pijnpunt ligt elders. Het blijft een feit dat iedereen uniek is en niet te vatten is in één behandelvorm. Ik vind het een uitdaging om samen met de cliënt op zoek te gaan wat voor hem of haar helend is en dit is het meest interessant en uitdagend aan mijn werk.

Mijn carrière als psycholoog/psychotherapeut begon bij de grote Amsterdamse GGZ instelling ARKIN, waar ik op diverse afdelingen ervaring opdeed in het behandelen van een groot arsenaal aan psychische klachten.  In 2011 stapte ik over naar groepspraktijk SPEL Gooi en Vechtstreek, vestiging in Huizen. Sinds 2018 heb ik mijn eigen praktijk als vrijgevestigde psychotherapeut waar ik een breed spectrum van problemen en stoornissen behandel.

Ik neem deel aan diverse werk- en intervisiegroepen en volg regelmatig workshops en cursussen wat me  scherp en up-to-date houdt met het vak. In 2018 ben ik EMDR European practitioner geworden. Ik heb passie voor mijn werk en wil me blijven ontwikkelen. Bovendien, men is nooit uitgeleerd in dit vak.